İş Hayatında Başarıya Götüren 10 Yetkinlik

Phonenix Universitesi’nden Dalzell-Martinez 21. Yüzyılda başarılı olmak isteyen çalışanların sahip olması gereken yetkinlikler üzerine yaptığı çalışmayı aynı zamanda bir infografiğe dönüştürmüş.

Fütüristler Derneği Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Ufuk Tarhan tarafından Türkçeleştirilerek M-Gen web sitesinde yayınlanan aşağıdaki infografik bu çalışmanın çıktılarını özetliyor. Öğrencilere daha okulda iken üzerine eğilmeleri gereken kritik alanlara dair ipuçları veriyor. İşte özet;

1- Liderlik

Proje Takımı Çalışmalarında çoklu disiplin yaklaşımını benimseyin. Kariyerinize hazırlanmak için hem lider olun, hem takip edin! Artık birçok şirket, çalışanların karar süreçlerinde aktif biçimde yer aldığı katılımcı yönetim biçimini benimsiyor. (George DeMetropolis).

2- İşbirliği

Ortak çalışma gerektiren süreçleri tercih edin ve başarınızı ekip çalışmalarının sonuçlarına göre değerlendirin.

3- Uyum Yeteneği

Çalışma, aile, sosyal görevler ve öğrenmeye vakit ayırmanızı sağlayacak esnek eğitim platformlarının avantajlarını kullanın.

4- İnovasyon

Teknoloji ve medyayı kullanma ustalığı sağlayan öğrenme platformlarını araştırıp, bulun.

5- Küresel Vatandaşlık 

Kültürler arası bakış açısı geliştirmek için farklı ortamları tercih edin.

6- Kritik Düşünme

Özerk, proje bazlı ve uygulamalı öğrenme fırsatları sunan çalışmalarda yer alın.

7- İletişim 

Çeşitli iletişim modellerinin kullanılmasını gerekli kılan ortamlarda öğrenin.

8- Verimlilik ve Sorumluluk

Verimlilik ve sorumluluk becerilerinizi geliştirebileceğiniz öğrenme ortamlarının olduğu okulları tercih edin. Öğrenciler takımın iyiliği için hem kendileri sorumluluk almalı hem de başkalarını sorumlu kılma fırsatını yaratmalılar (Irene Blundell – Phoenix Üniversitesi)

9- Bilgiye Erişim, Analiz ve Sentez

Konular arasındaki bağlantıları arayıp, bulmak için; için çapraz fonksiyonlar içeren pazar odaklı ders programlarına yönelin.

10- Girişimcilik

Henüz daha okulun güvenli, risksiz ortamında iken güncel ve ilintili sorunları çözme yetilerinizi geliştirmeye odaklanın.

İş Hayatında Başarıya Götüren 10 Yetkinlik