İş Bulma Şansınızı Arttıracak 7 Madde

Her gün onlarca belki yüzlerce ilana başvuru yapıp iş bulamıyor musunuz? Başvuru yaptığınız ilan tekrar tekrar karşınıza mı geliyor?

Firmalar aradığı elemanı bulamamaktan iş arayanlar ise iş bulamamaktan şikayetçi. Peki bu kadar boş pozisyon ve bu kadar işsiz varken neden hala aynı pozisyon için defalarca ilan verilip yüzlerce başvuru arasından doğru eleman bulunamıyor?

İş Bulma Şansınızı Arttıracak 7 Madde

1-Mükemmel Bir İş Aramayın

Eğer kariyer uzmanlarına sorarsanız mükemmel bir iş olmadığı cevabını alırsınız. Bir işten beklediğinizin tümünü almanız mümkün olmayabilir. Bu  yüzden kendinizi en iyi ifade edebileceğiniz ve kişilik özelliklerinize en uygun olan işlere başvuru yapın.

2-Çalışma Niteliğini Arttırın

Bir işe başvurmak için röportaj yapabilir, özgeçmiş gönderebilir ya da işverenle mülakata girebilirsiniz. Bunları monoton bir şekilde yaparsanız diğer adaylardan ayrılamazsınız. İş bulma çalışmalarınıza nitelik kazandırın. Mesela etkileyici bir özgeçmiş hazırlamak için zaman ayırın ya da işverenin ne istediğini anladığınızı belirten bir ön yazı gönderin.

3-Networking  oluşturun

Sosyal veya profesyonel ağ size şaşırtıcı sonuçlar getirebilir . Eğer gerçekten hızlı bir şekilde iş değiştirme şansınızı artırmak istiyorsanız , online daha etkili insanlarla bağlantı kurmak için çalışmalısınız . Yeni insanlar tanımak için sosyal ve toplumsal olaylara katılın . Facebook , Twitter ve LinkedIn gibi popüler sosyal ağ siteleri üzerinde aktif olun . Ancak bu ağlarda zamanınızı boşa harcamayın . Sadece size kariyer yolunuzda fayda getirebilecek insanlarla bağlantı kurun.

4-İtirazların Sizi Yıldırmasına İzin Vermeyin

Reddedilmek başlarken oyunun bir parçasıdır. İş aramalarınızdan hiçbir sonuç alamamak sizi çok kolay kızdırabilir. Yöneticileri becerileriniz ve şirkete katabilecekleriniz konusunda ikna etmelisiniz. İlk birkaç girişiminiz reddedilse bile iş aramaya devam etmeniz gerekir. İş arama süreci gerçekten beklediğinizden daha uzun sürüyorsa stratejinizi gözden geçirmeli ve eylem planınızı değiştirmelisiniz.

5-Adım Atın

Eğer gerçekten bir iş bulma şansınızı artırmak istiyorsanız adım atmanız ve bir şans yaratmanız gerekir. İlk adım önemlidir. Ne olduğu önemli değil ama oturduğunuz yerden yeni bir işin sizi bulmasını beklemeyin. Bu fırsatı yakalayabilmek için bir adım atın.

6-Bölgesel İş  Bulma Sitelerini Es Geçmeyin

Her zaman büyük iş kurullarına özgeçmiş gönderilmeniz tavsiye edilir aynı zamanda bölgesel iş bulma sitelerini görmezden gelmemekte yarar var. Belli bir bölgeye odaklanmış siteleri ziyaret ederek kendi bölgenizde size uygun işleri bulabilirsiniz.

7-Geçici İşleri Reddetmeyin

Geçici bir işe başlamak boş oturmaktan her zaman daha iyidir. Geçici iş de bir basamak olduğundan tamamen göz ardı edilmemelidir.  Bir çok şirket geçici adaylarla sonrasında çalışmaya devam etmektedir. Belki de geçici işiniz tam zamanlı bir pozisyona dönüşebilir kim bilir? Geçici işlerinizde de beceri ve yetkinliklerinizi yüzde yüz gösterin